PREDSTAVITEV IZBIRNIH PREDMETOV 2023/2024

Drage učenke, učenci in spoštovani starši!

Izbirni predmeti ponujajo možnost, da vsak učenec v okviru rednega šolskega programa izbere predmet, s katerim uresničuje svoje želje in interese po znanju na področju, ki mu je blizu. Pred vami je zloženka z opisi izbirnih predmetov za šolsko leto 2023/ 24:

KNJIŽICA OBVEZNIH IZBIRNIH PREDMETOV

Postopek izbire obveznih izbirnih predmetov za naslednje šolsko leto bo tudi letos potekal preko eAsistenta.

Učenec se naj odloči, katere predmete bi najraje obiskoval v naslednjem šolskem letu. Obvezno izbere 2 uri, 3. uro sme le z vašim dovoljenjem.

Če starši soglašajo, lahko učenec izbere poleg tujega jezika še en izbirni predmet (skupaj 3 ure tedensko) ali pa poleg 2 izbirnih še tretji izbirni predmet (skupaj prav tako 3 ure tedensko).

Ker je od števila prijav odvisno, kateri predmet se bo izvajal in kateri ne, je potrebno razvrstiti predmete iz spodnjega seznama po prednostni lestvici. Prosimo vas, da v seznamu razvrstite izbirne predmete po vrstnem redu. Na vrhu seznama naj bodo predmeti, ki bi jih vaš otrok najraje obiskoval.

Če se kateri predmet ne bo izvajal v naslednjem šolskem letu, bo otroku dodeljen naslednji zaporedni predmet iz seznama, ki se bo izvajal.

Priporočamo, da rangirate vse predmete na seznamu ali vsaj prvih 6.

Najprej se prijavite v vaš račun na eAsistentu in nato sledite navodilom. (Video navodila pa so tukaj.)

​Učencu izbirnih predmetov ni potrebno obiskovati, če že obiskuje glasbeno šolo z javno veljavnim programom, kar bo dokazal s potrdilom o vpisu v mesecu septembru. V eAsistentu je potrebno to označiti.

Izbor za obvezne izbirne predmete preko eAsistenta bo odprt od 8. 5. do 13. 5. 2022.

Če potrebujete pomoč pri prijavi, nam to sporočite na elektronska naslova: mojca.pirc@os-gsve.si  ali polonca.gucek-frankovic@os-gsve.si in z veseljem vam bomo pomagali pri prijavi.

Morda vam bo všeč tudi...