DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ANGLEŠKEGA JEZIKA ZA 6. RAZRED

V torek, 21. februarja 2023, je bila OŠ Gustava Šiliha Velenje eno od petih prizorišč državnega tekmovanja iz znanja angleškega jezika za 6. razred. Zbralo se je 70 učencev in njihovih mentorjev celjske regije. Na tekmovanju je sodelovala tudi naša šestošolka Tyra Bjelić.

Prve udeležence smo učitelji v šolski telovadnici sprejeli že nekaj po 13. uri, uradno pa se je dogodek odprl ob 13.30 z glasbeno točko petih sedmošolk. Dve Emi, Lejla, Neža in Žana so pripravile koreografijo z lončki iz filma Prava nota. Odpeti refren »When I’m gone …« je pregnal še zadnjo tremo tekmovalcem, ki so ob koncu nastopa deklet navdušeno zaploskali. Pripravljeni so bili na poslušanje, branje in pisanje nalog v angleškem jeziku, ki je sledilo čez slabe pol ure.

Vse prisotne je nato pozdravil in nagovoril ravnatelj naše šole mag. Damjan Gašparič, vodja tekmovanja pa sem podala informacije o poteku tekmovanja. Mentorji smo se nato zbrali v šolski zbornici, kjer smo se pripravili na spremljanje in nadzor tekmovanja, po njem pa smo vrednotili tekmovalne pole. Po tekmovanju smo pogostili vse učence in njihove mentorje, vsi pa so za spomin prejeli pisalo, beležnico in mapo naše šole.

Čeprav predstavlja priprava vsakega dogodka na državni ravni precejšen organizacijski zalogaj za celotno šolo, smo pustni dan v večernih urah zaokrožili z lepimi vtisi, saj smo bili s strani gostujočih učiteljev deležni mnogih zahval in pohval v pričakovanju, da se prihodnje leto ponovno srečamo prav na OŠ Gustava Šiliha Velenje.

Metka Fendre, mentorica in vodja tekmovanja

Morda vam bo všeč tudi...