PRVI ŠOLSKI DAN

Spet smo dočakali prvi september. Prvi šolski dan. Ob 8. uri smo se učenci od 2. do 9. razreda zbrali pred šolo. Po dveh mesecih smo se spet srečali s prijatelji, se pogovarjali o tem, kako smo se imeli med poletjem in čakali, da nas nagovori ravnatelj, magister Damjan Gašparič. Po šolski himni in pesmi, ki sta jo za nas zapeli Paraskeva Jauz in Neca Bastič, smo z razredničarkami odšli v razrede. Letošnje leto bo v znamenju šestdesetlenice naše šole, zato smo učenci že prvi šolski dan v razredih svoje cilje zapisali na vetrnice, ki smo jih izobesili pri vhodu in oblikovali razstavo.

 Ob 11. uri je na šolskem dvorišču potekal sprejem prvošolcev. Pred šolo jih je najprej pozdravil Gusti, nato pa tudi ravnatelj in njihove učiteljice. Prvošolčki so povedali, da so komaj čakali prvi šolski dan. Všeč jim je naša šola, najbolj pa maskota Gusti. Vsi se veselijo  pouka in igranja s prijatelji. Na naši šoli je letos 70 učencev, ki so začeli šolanje na Gustavki, in sicer 53 na matični šoli in 17 v Podružnični osnovni šoli Šentilj. Število prvošolcev se vsako leto veča, prav tako se veča število vseh učencev, letos nas je vseh skupaj kar 560.

Vsem učencem, še posebej prvošolcem, v novem šolskem letu želimo, da bi se dobro počutili na Gustavki ter da bi bilo šolsko leto za vse čim bolj uspešno.

Lorena Bjelić, 9.

Morda vam bo všeč tudi...