OGLED MUZIKALA “ODRAŠČANJE”

Učenci sedmih, osmih in devetih razredov Osnovne šole Gustava Šiliha Velenje, ki smo v letošnjem šolskem letu sodelovali v različnih kulturnih dejavnostih šole, smo se 19. februarja popoldne odpravili v Celje na ogled muzikala Odraščanje.

Predstava je samostojno avtorsko delo sedanjih in nekdanjih dijakov Gimnazije Celje – Center. Avtorica Lara Kerznar v zgodbi spregovori o ljubezni, prijateljstvu, odnosu med otroki in starši ter težavah odraščanja. Glavna junakinja Leja poskuša v svetu, v katerem na videz nima nobene podpore, uresničiti svoje sanje in hkrati osrečiti očeta. S sorojenci in z vrstniki se trudi krmariti med izzivi, ki jih prinaša najstniško obdobje, in iskanjem odgovora na vprašanje, kdo sploh sem.

Avtorica je besedilo začela pisati že pred petimi leti, da bi se razbremenila težav, s katerimi se je srečevala kot najstnica, priprave na muzikal pa so trajale več kot dve leti.

Ustvarjalci so s svojim muzikalom navdušili prav vse kulturnike z Gustavke in učiteljici, ki sta nas spremljali, pa tudi vse ostale gledalce. Vsi skupaj smo jih nagradili z dolgim aplavzom.

Dženana Halilović

Morda vam bo všeč tudi...